2020-10-08 11:49:45• hírek • Közlemény

A vidéki élet szépségei a Kossuth Kertben

A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület október 10–11-én szervezi meg a harmadik Szatmári Termékek Vásárát.

A 25 helyi mester és termelő által kínált portéka között fellelhető minden mi szem-szájnak ingere. Szezonális zöldségeket, minőségi ételeket és italokat, kiváló kézműves termékeket is vásárolhatunk helyi termelőinktől.

Október 10-én, szombaton a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület a Partium Vidékfejlesztéséért Egyesülettel, a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesületével, a CED-del és a SZÁMIT-tal karöltve megszervezik a helyi vásárt kiválóan kiegészítő “vidék a városban” rendezvényt.

A “vidék a városban” egy olyan sziget a város szívében, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a vidéki élet hétköznapjaiba. A látogatók megcsodálhatják a régi mesterségek rejtélyeit, a lovas udvarban a kovácsmester tevékenységét, majd utazhatnak a lovashintókon is. Az esemény keretén belül a gyermekek megismerkedhetnek különböző tenyészállatokkal és kisállatokkal, sőt még pónin is lovagolhatnak.

A vidéki élet velejárója a mezőgazdaság, ennek szemléltetése végett pedig a szervezők az Electrolux melletti parkolóban egy mezőgazdasági gépbemutatót is tartanak, ahol kicsi és nagy egyaránt felülhet a kiállított kombájnra, traktorokra.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Az esemény támogatói: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, G.M. Zamfirescu művelődési központ, Communitas Alapítvány, Nemzeti Együttműködési Alap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: